Iltapolitiikkaa

Iltapolitiikka on kammarin poliittisen keskustelun tila jossa yritetään kriittisesti ymmärtää yhteisten asioidemme hoidon luonnetta ja ongelmia – yhdessä poliitikkojen kanssa.

 

Alustus

Puolustuspuheessaan sekä Gorgias dialogissa Sokrates väittää, että aito politiikka on jokapäiväistä kriittistä itsensä tutkimusta ja tuntemusta muiden kanssa, jonka pääpyrkimyksenä on ymmärrys siitä miten tulisi elää totuudessa. Tämän käsityksen politiikasta asetti vastapainoksi muinaisen Ateenan demokratialle, väittäen tämän olleen harhaantunutta vallan tavoittelua.

Oliko Sokrates väärässä, tai onko tilanne kenties erilainen tänään? Onko parlamentaarisella demokratialla ja vallalla olevalla poliittisella kulttuurilla mitään tekemistä totuuden etsimisen kanssa, voiko se olla yhteydessä totuuteen, pitäisikö sen olla? Vai onko meidän poliittinen kulttuurimme kenties pikemminkin ymmärtämisen estona kuin sen edistäjänä? Onko idea kansalaisuudesta jotain jonka puolesta tulisimme taistella tai jättää taaksemme?

Ensimmäinen keskustelu

Tervetuloa mukaan osallistumaan keskustelutilaisuuteen Kammarilla tiistaina 14.4 klo. 18-20, jossa pyrimme saamaan selkeyttä yllä mainittuihin kysymyksiin ja muihin. Keskusteluun osallistuu kansanedustajaehdokkaat Thomas Wallgren ja Kai Sadinmaa, mutta kaikki läsnäolijat osallistuvat tasa-arvoisina keskusteluun. Kyseessä ei siis ole paneelitilaisuus, vaan tila jossa yhdessä, avoimesti, pelottomasti ja häpeämättömästi pyrimme selkeyttämään ymmärrystämme poliittisesta kulttuuristamme ja osallisuudestamme siihen.